Helmond wil net als Nederweert geen ondergrondse buizen voor gevaarlijke stoffen

Print
Helmond wil net als Nederweert geen ondergrondse buizen voor gevaarlijke stoffen

De aanleg van ondergrondse buizen. Afbeelding: archief Mitchell Giebels

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Helmond heeft net als Nederweert de optie van transportbuizen voor gevaarlijke stoffen uit het bestemmingsplan geschrapt. Voor Nederweert heeft de provincie dit besluit teruggedraaid.

Lees ook: Nederweert op ramkoers met provincie over schrappen leidingtracé

In Helmond is het beoogd tracé voor ondergrondse transportbuizen geschrapt omdat de route van Echt-Susteren naar Laarbeek gevaarlijk dicht bij huizen in het dorp Stiphout en Vinex-wijk Brandevoort zou komen. De provincie Brabant en enkele gemeenten in Brabant en Limburg steunen het verzet van verontruste burgers tegen de gewenste inkorting van de route voor de transportbuizen (nu van Chemelot via Venlo naar de Rotterdamse haven). En hoewel minister Kajsa Ollongren de procedure voor zo’n verkort tracé vorig jaar heeft stopgezet, wil de provincie Limburg Chemelot steunen bij het ondergronds transport van waterstof via de nieuw aan te leggen buisleidingen. De provincie maakte daarom het besluit van Nederweert ongedaan, Nederweert is hiertegen onlangs in beroep gegaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →