Buitentuin Pejjerhoes Echt stap dichterbij

Print
Buitentuin Pejjerhoes Echt stap dichterbij

‘t Pejjerhoes in Echt. Afbeelding: Google Maps

Echt -

De gemeente Echt-Susteren is bereid mee te werken aan de realisatie van een buitentuin bij zorgcentrum ’t Pejjerhoes.

Het naastgelegen grasveldje, dat eigendom is van de gemeente, zou daarvoor in aanmerking kunnen komen. Aangezien dit grasveld tevens dienstdoet als waterbergend gebied, is nader onderzoek nodig. Een initiatiefgroep haalde ruim vijfhonderd handtekeningen die een petitie ondersteunen om te komen tot een buitenvoorziening in de wijk ’t Thaal. Bij deze zorglocatie van Zuyderland wordt zorg verleend aan mensen met dementie of andere zorgbehoeften. De gemeente gaat in gesprek met de initiatiefnemers en andere belanghebbenden om te kijken of een buitentuin mogelijk is.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen