Leerlingen van Groenewald nemen paviljoen in gebruik en kunnen zo droog en coronaproof pauze houden

Print
Leerlingen van Groenewald nemen paviljoen in gebruik en kunnen zo droog en coronaproof pauze houden

Het paviljoen bij Groenewald. Afbeelding: Ermindo Armino

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Bij Scholengemeenschap Groenewald is maandag een paviljoen in gebruik genomen, dat ervoor zorgt dat alle leerlingen droog en coronaproof de pauze kunnen doorbrengen.

De geldende maatregelen staan niet toe dat alle scholieren in de aula verblijven. Het aantal leerlingen dat daar pauze mag houden is na een ventilatiecheck en het aanbrengen van looppaden voor surveillerende docenten beperkt tot zevenhonderd.

Lees ook: Groenewald zet tijdelijke overkapping op parkeerplaats voor scholieren die pauze houden

Onder een al bestaande overkapping achterom was nog eens plek voor tweehonderd personen. De resterende zeshonderd vonden in het mooie voorjaar en in de zomer een plekje buiten. Maar nu het koud en nat wordt, is het paviljoen een welkom alternatief.

Tent

De tent is vorige week in de herfstvakantie opgebouwd op de parkeerplaats. Groenewald en de gemeente Stein delen de kosten van circa 15.000 euro.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →