Bijna 50 kinderen schreven verhaal over hun coronatijd

Print
Bijna 50 kinderen schreven verhaal over hun coronatijd

Kinderboekenschrijver Michael Reefs reikt op 14 november de prijzen uit. Afbeelding: Luc Lodder

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen -

Bijna 50 kinderen van groep 6, 7 en 8 uit het basisonderwijs in het Heuvelland schreven tijdens de Kinderboekenweek een verhaal over een tijdreiziger. Dat gebeurde in het kader van een schrijfwedstrijd die was uitgeschreven door drie bibliotheken in Zuid-Limburg.

De beste 20 verhalen worden opgenomen in het boek Een reis terug in de tijd. Op 24 oktober maakte de jury bekend welke verhalen geselecteerd zijn. Het boek wordt op 14 november officieel uitgereikt aan de kinderen die gewonnen hebben.

De inzendingen kwamen uit het hele Heuvelland, aldus de organisatie. ‘De vijfkoppige jury las leuke, ontroerende en spannende verhalen bij die een inkijkje gaven in hoe kinderen de coronatijd beleefd hebben.’

De schrijfwedstrijd werd speciaal voor de Kinderboekenweek 2020 georganiseerd door Heuvellandbibliotheken en de bibliotheken van Gulpen-Wittem en Meerssen. De bekende kinderboekenschrijver Michael Reefs schreef het eerste hoofdstuk van het boek. Hij zal als juryvoorzitter ook de prijs uitreiken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen