Limburgers met vuurwerk in auto betrapt in België

Print
Limburgers met vuurwerk in auto betrapt in België

Foto ter illustratie Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Heerlen / Hoensbroek -

De politie in Maaseik heeft zondag vier jongeren uit Geleen, Sittard en Heerlen met vuurwerk betrapt na een verkeersongeval.

De agenten reageerden op een melding van een auto die even na half vier in de middag een verkeersbord had omgereden op de Koningin Fabiolalaan en er daarna vandoor was gegaan.

Even verderop vond de politie het beschadigde voertuig en de inzittenden. Tijdens een doorzoeking stuitten de agenten op het vuurwerk, meldt de politie Maasland. De bestuurder en eigenaar van de auto bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

De auto en het vuurwerk zijn in beslag genomen.

De Nederlandse politie kondigde eerder aan in de grensstreek strenger te gaan controleren op vuurwerk. De komende tijd zullen agenten auto’s steekproefsgewijs langs de kant zetten. Omdat deze jaarwisseling een verbod op bepaalde soorten knallers en vuurpijlen geldt, wordt verwacht dat meer mensen hun vuurwerk in het buitenland gaan halen.

Lees ook: Politie gaat vuurwerkcontroles uitvoeren in de grensstreek

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen