Video: Noodunits voor opvang coronapatiënten geplaatst bij ingang ziekenhuis Weert

Print

Gesprek met Riana Botter, clustermanager van het Sint Jans Gasthuis in Weert Video: Track ‘88

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het Sint Jans Gasthuis in Weert is dinsdag begonnen met het plaatsen van zeven noodgebouwen bij de hoofdingang. Daarmee bereidt het ziekenhuis zich voor op de mogelijke toestroom van coronapatiënten.

Op dit moment kan het ziekenhuis het aantal binnenkomende patiënten nog aan, maar „de besmettingen in de regio zijn stijgende en we willen goed voorbereid zijn”, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. „We houden namelijk rekening met een toename van de ziekenhuisopnames vanuit de regio.”

De noodvoorziening vergroot de ruimte van de spoedpost voor de opvang van patiënten. Ook bieden de extra units de mogelijkheid coronapatiënten te scheiden van de overige spoedzorg. De noodgebouwen kunnen gebruikt worden als wachtruimte, triageruimte en behandelruimte. Dit voor zowel de Spoedeisende Hulp als voor de huisartsenpost.

Lees hier al het nieuws rond het coronavirus

Om 07.00 uur dinsdagochtend kwam er een grote hijskraan bij het ziekenhuis aan, die om 08.00 uur begon met takelen. Het opzetten van de units duurt de hele ochtend en het inrichten van de gebouwen neemt vervolgens nog een kleine week in beslag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen