Björn Bus uit Echt nieuwe dirigent Belgische harmonie en WMC-vicewereldkampioen Opgrimbie

Print
Björn Bus uit Echt nieuwe dirigent Belgische harmonie en WMC-vicewereldkampioen Opgrimbie

Björn Bus

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Brunssum -

De Koninklijke Harmonie Sint Martinus Opgrimbie (België) heeft Björn Bus aangenomen als nieuwe dirigent. De amateurmuziekvereniging geldt als een van de toporkesten in België en wil met Bus aan het roer muzikaal verder groeien.

Björn Bus (40) uit Echt is als dirigent al actief bij het Orkest van de Nederlandse Douane, het Landesblasorchester Baden-Württemberg en Harmonie Sint Joseph Sittard. Verder is hij ook als artistiek manager betrokken bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Het Belgische St. Martinus uit Opgrimbie speelt al jaren een rol in de hoogste divisies van de amateurmuziekwereld. Zo wonnen ze in 2017 het Europese concours voor harmonieën, fanfares en brassbands in Luxemburg, werden ze in datzelfde jaar vicewereldkamioen in de eerste divisie van het WMC Kerkrade. En in 2019 veroverden ze de derde plaats op het Vlaams Open Harmoniekampioenschap.

Lees ook: Limburgse festivals WMC, IBE en Fashionclash krijgen landelijke subsidie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen