Ook Laurentius zegt operaties af wegens coronadrukte

Print
Ook Laurentius zegt operaties af wegens coronadrukte

Afbeelding: Arie Kievit/AD

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

In navolging van andere ziekenhuizen schaalt ook het Laurentiusziekenhuis Roermond reguliere zorg af. Een deel van de geplande operaties wordt afgezegd.

Laurentius maakt meer bedden vrij om de opvang van coronapatiënten mogelijk te maken. Op dit moment liggen er elf patiënten met het coronavirus in de kliniek en drie patiënten op de intensive care.

De patiënten van wie een geplande operatie niet doorgaat, krijgen persoonlijk bericht.

Ook de bezoekregeling wordt versoberd: Vanaf woensdag wordt voor bezoek aan covidpatiënten gewerkt met tijdsloten: tussen 17.15 en 20.00 uur mag er één bezoeker per dag komen voor maximaal een half uur. Tijdafspraken worden door de verpleegkundigen van de afdeling in overleg met de patiënt gemaakt.

Het Sint Jans Gasthuis neemt woensdag een besluit in hoeverre zorg moet worden afgeschaald, zegt een woordvoerster. Bij VieCuri is de zorg al sinds vorige week maandag afgeschaald. Twee van de tien operatiekamers zijn daar dicht.

Ziekenhuizen hebben afgesproken om elkaars coronapatiënten over te nemen, om in alle ziekenhuizen reguliere zorg overeind te kunnen houden. Daardoor krijgt Limburg ook de komende dagen te maken met patiënten uit andere regio’s.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen