Appartementencomplex ontruimd vanwege gaslek in Kerkrade: veel woningen zonder stroom en gas

Print

Gaslek appartementencomplex Kerkrade. Video: Orange Media

Kerkrade / Eygelshoven -

Hulpdiensten hebben dinsdagavond de woningen van een appartementencomplex aan de Patronaatstraat in Kerkrade ontruimd. Volgens de brandweer was het evacueren van de bewoners nodig als gevolg van een gaslek, dat zich aan de straat voor de woningen bevindt.

De brandweer werd rond 19.00 uur gealarmeerd. De hulpdiensten sloegen niet veel later groot alarm. Als gevolg van het lek zaten 36 woningen zonder gas. De bewoners van deze woningen moesten de nacht elders doorbrengen. Voor hen is onderdak geregeld.

In totaal 124 woningen rond de Patronaatstraat zaten dinsdagavond lange tijd zonder stroom. Rond 23.00 uur begon Enexis met het opnieuw aansluiten van de stroom, nadat de situatie rondom de defecte leiding weer veilig was. Rond middernacht was de stroomstoring verholpen

Enexis begint woensdagochtend met het herstel van de gasleiding.

Eerder op dinsdag ging het ook al mis en moesten mensen in Kerkrade hun woningen uit wegens een gaslek. Om 13.30 uur ontruimden de hulpdiensten zo’n twaalf woningen aan de Marktstraat.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen