Koning Albert ontvangt buitenechtelijke dochter Delphine: ‘Tijd voor vergeving’

Print
Koning Albert ontvangt buitenechtelijke dochter Delphine: ‘Tijd voor vergeving’

Koningin Paola, koning Albert en prinses Delphine Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

Koning Albert heeft zijn buitenechtelijke, inmiddels erkende dochter Delphine (52) zondag thuis op kasteel Belvédère in Laken ontvangen. In een gezamenlijke ‘boodschap’ van de in 2013 teruggetreden koning, zijn vrouw koningin Paola en prinses Delphine schrijft het drietal dat het „na het tumult, het lijden en de verwondingen, tijd is voor vergeving, genezing en verzoening”.

„Op zondag 25 oktober werd een nieuw hoofdstuk, rijk aan emoties, gemoedsrust, begrip en hoop aangevat”, luidt de koninklijke mededeling. „Tijdens onze ontmoeting in het Kasteel Belvédère heeft ieder van ons, in sereniteit en met empathie, uiting kunnen geven aan zijn gevoelens en ervaringen.” Ze hebben besloten „deze nieuwe weg in te slaan”.

Dit zal geduld en inspanningen vergen, maar we zijn vastberaden”. Het paleis heeft een foto vrijgegeven waarop koningin Paola, koning Albert en prinses Delphine zittend rond een salontafel zijn te zien.

De ontmoeting vond plaats kort nadat Alberts zoon en huidige koning Filip voor het eerst met zijn halfzus kennismaakte en dat wereldkundig maakte.