Vermoeide Dumoulin verlaat de Ronde van Spanje

Print
Vermoeide Dumoulin verlaat de Ronde van Spanje

Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

/ Maastricht / Itteren -

Tom Dumoulin gaat niet meer van start in de Ronde van Spanje. De Maastrichtenaar is vermoeid en heeft in samenspraak met zijn ploeg besloten de Vuelta te verlaten.

„Zowel de ploeg als ik denkt dat het de beste keuze is om af te stappen”, zegt Dumoulin. De 29-jarige Limburger begon al vermoeid aan de Ronde van Spanje. „Het heeft geen zin om door te gaan, omdat ik anders volgend seizoen daarmee verstoor.” De Vuelta heeft zeven etappes achter de rug.

„We hebben hem elke dag gemonitord en de vermoeidheid werd alleen maar erger”, zegt ploegleider Merijn Zeeman. „Hoewel zijn korte verblijf in de Vuelta een goeie investering is voor 2021, zien we nu dat we Toms limiet benaderen en daarom nemen we de verantwoordelijkheid die daarbij hoort.”

Dumoulin werd dit jaar zeven de in de Tour de France en tweede in de tijdrit op La Planche des Belles Filles. In de rittenkoers vervulde hij vooral een helpersrol, in dienst van Primoz Roglic. Ook in de Spanje stond in het teken van ondersteuning van de Sloveen. De Maastrichtenaar maakte deze zomer zijn rentree in het peloton na 420 koersloze dagen. Achtereenvolgend had hij te kampen met een val, knieproblemen, darmproblemen door een parasiet en het stilvallen van het wielrennen vanwege het coronavirus.