Woning Beegden jaar gesloten na drugsvondst

Print
Woning Beegden jaar gesloten na drugsvondst

Het drugspand in Beegden. Afbeelding: De Limburger

Beegden -

Een woning en loods op de Eindstraat in Beegden gaan voor een jaar op slot. Op het adres werd op 24 juli een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen.

De eigenaar van het pand, de 48-jarige Bert J., stond afgelopen maandag voor de rechter in Roermond na ruim drie maanden in voorarrest te hebben gezeten. Bij de zitting bleek dat bij de doorzoeking van de panden naast tien kilo henneptoppen ook veertien kilo harddrugs waaronder MDMA, cocaïne, GHB en amfetamine zijn gevonden. De rechter besloot overigens dat de verdachte de zaak tegen hem in vrijheid mag afwachten omdat het voorarrest lang genoeg zou hebben geduurd.

Een jaar eerder is in het pand ook al een hennepplantage aangetroffen. De gebeurtenissen zijn voor burgemeester Stef Strous van Maasgouw aanleiding om de woning en loods voor twaalf maanden te sluiten. Het is de vijfde keer dit jaar dat Strous een woning sluit vanwege een overtreding van de Opiumwet.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen