Maastrichtse huisarts W. behalve van moord ook verdacht van bedreiging

Print
Maastrichtse huisarts W. behalve van moord ook verdacht van bedreiging

Afbeelding: Getty

Maastricht / Itteren -

De Maastrichtse huisarts G.W., verdacht van moord op zijn schoonmoeder in 2016, wordt nu ook een bedreiging in 2019 ten laste gelegd.

Het slachtoffer van die bedreiging is een 69-jarige man, meldt het Openbaar Ministerie. Ook wordt de huisarts smaad en laster ten opzichte dezelfde persoon ten laste gelegd. Details over die kwestie zijn niet bekendgemaakt. Huisarts W. wordt verder ook nog vervolgd voor het ‘in hulpeloze toestand brengen of laten’ van zijn schoonmoeder en het opmaken van een valse overlijdensverklaring.

Zijn echtgenote wordt het ‘medeplegen van vals opmaken en gebruik van een authentieke akte’ ten laste gelegd. Ook de notaris die het testament van de overleden schoonmoeder opmaakte wordt gedagvaard voor medeplichtigheid aan dat vals opmaken van die akte.

Verpleeghuis

Huisarts W. heeft volgens Justitie in juli 2016 zijn 76-jarige schoonmoeder om het leven gebracht die toen verbleef in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. Dat deed hij, aldus de verdenking, door haar hoge doses medicijnen toe te dienen die de dood veroorzaakten of bespoedigden. Die medicijnen kwamen niet uit de vaste apotheek van het verpleeghuis, een privékliniek voor dementerende ouderen.

Lees ook: Tuchtklachten van moord verdachte huisarts deels gegrond verklaard

Tijdens het rechercheonderzoek kwamen ook onregelmatigheden aan het licht rond het testament van de schoonmoeder. De Maastrichtse notaris V. stelde dat testament zes weken voor het overlijden op. De dochter (de echtgenote van de huisarts) werd in het document aangewezen als enige erfgenaam. Volgens de Kamer voor het Notariaat heeft de notaris onvoldoende onderzoek gedaan naar de wilsbekwaamheid van de schoonmoeder.

Goede bekende

Huisarts W. was een ‘goede bekende’ van de notaris en was met zijn vrouw aanwezig toen het testament werd getekend. De notaris verzuimde de schoonmoeder onder vier ogen te spreken. Ook was het Nederlandstalige testament niet vertaald en er was geen tolk aanwezig, terwijl de schoonmoeder alleen Duits en Frans sprak. Het ontwerp-testament was alleen voorgelegd aan de dochter, niet aan de schoonmoeder zelf. De notaris is voor deze kwestie ook al tuchtrechtelijk geschorst.

Weerwoord

Camiel Hamans, voormalig adjunct-hoofdredacteur van BN/De Stem en ‘een van de woordvoerders’ van huisarts W.: ,,Had De Limburger tijdig vóór publicatie reactie gevraagd, dan had ze weerwoord ontvangen. Nu zien we er van af.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen