Paul de Leeuw gaat met Astrid Joosten Op1 presenteren

Hilversum -

Paul de Leeuw is vanaf volgende week vrijdag te zien als presentator van Op1. Namens BNNVARA zal Paul, die de omroep in 2018 verliet voor RTL, een nieuw duo vormen met Astrid Joosten.

Bron: ANP

Het huidige vrijdagavondduo, Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg, verhuist naar de maandag. Dat maakte BNNVARA woensdag bekend.

Paul noemt het een „ongelooflijke eer” om het programma samen met Joosten het „weekendgevoel te geven”. „En ook een uitdaging om met dit team, naast sfeer maken, ook een iets serieuzere kant van mezelf te laten zien.” Ook zijn collega kijkt ernaar uit. „We hebben er erg veel zin in om elke vrijdag een sprankelende uitzending te maken Op 1.”

Nu Sophie en Hugo verhuizen naar maandag, betekent het dat duo Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra stopt. Willemijn wordt de nieuwe presentator van het NPO Radio 2-programma Spijkers met Koppen en blijft ook Vroege Vogels presenteren. Erik start begin volgend jaar met een nieuw, wekelijks programma op NPO Radio 1 en blijft ook onder meer Per Seconde Wijzer presenteren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal