Automobilist doet (bijna) alles fout wat je maar kunt bedenken

Print
Automobilist doet (bijna) alles fout wat je maar kunt bedenken

Afbeelding: Facebook Politie

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De politie heeft dinsdag in Weert een automobilist uit Leudal aangehouden omdat die nog een celstraf van 162 dagen te goed had. Bij controle van zijn auto bleek daar van alles aan te mankeren.

Agenten zagen de man dinsdag rijden op de N280 en vertrouwden de kentekenplaten niet. Daarom werd de auto tegengehouden en stelde de politie een onderzoek in.

Daaruit bleek dat de kentekens inderdaad vals waren. Daarnaast bleek de auto niet verzekerd of apk-gekeurd te zijn. Bovendien ontdekte de politie dat de bestuurder nog een celstraf open had staan en dat hij een volledige ontzegging van de rijbevoegdheid had. Hij had zelfs nog nooit een rijbewijs gehad, meldt de politie op Facebook.

De 47-jarige man uit Leudal werd daarop aangehouden en meteen ingesloten. Hij moet direct zijn straf uitzitten. De auto is in beslag genomen.

De straf die de man nog moest uitzitten had hij te danken aan eerdere veroordelingen in verband met het rijden zonder geldig rijbewijs en rijden met valse kentekenplaten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen