F1-terugkeer op Imola toch achter gesloten deuren

Print
F1-terugkeer op Imola toch achter gesloten deuren

Michael Schumacher won in 2006 op Imola. Dit keer zullen fans niet aanwezig zijn. Afbeelding: AD/Reuters

Lang hield de organisatie van de GP van Emilia-Romagna hoop op een race mét fans, maar de Italiaanse overheid verbiedt nu toch toeschouwers bij de terugkeer van Formule 1 op Imola.

Slecht nieuws voor de Formule 1-fan, de poorten blijven dit weekend dicht als de koningsklasse voor het eerst sinds 2006 weer op het historische asfalt van Imola racet. Vorige maand kreeg het circuit nog toestemming om 13.000 kaartjes te verkopen, maar dat alles blijkt nu voor niks. De Italiaanse overheid durft het vanwege de oplopende corona-cijfers niet aan.

Lees ook: Verstappen zoekt op smal circuit van Imola vooral naar ‘compromis’

Een bericht dat al even in de lucht hing, na het laatste door premier Giuseppe Conti afgegeven decreet waarin al een streep ging door evenementen met grote groepen mensen. De gouverneur van Emilia Romagna probeerde de laatste dagen nog een uitzonderingspositie voor de F1-race te verkrijgen bij de minister van Volksgezondheid, maar zonder resultaat.

F1-terugkeer op Imola toch achter gesloten deuren
Grand Prix van Emilia-Romagna op circuit van Imola. Foto: ANP INFOGRAPHICS

Het slechte nieuws vanuit Italië is een nieuwe domper voor de Formule 1. In Portugal was afgelopen weekend veel publiek, maar daar moest het toeschouwersaantal in extremis ook al met de helft worden teruggeschroefd. In Turkije is over twee weken niemand welkom en ook de laatste race in Abu Dhabi is achter gesloten deuren. Over fans bij de twee tussenliggende races in Bahrein is nog geen definitief besluit genomen.

Beluister hier de nieuwste Formule 1-podcast van De Limburger:

Formule 1-podcast GP Portugal. Video: De Limburger