Remunjse WhatsApp-quiz beleeft vierde editie, opbrengst gaat ook dit keer naar de Voedselbank

Print
Remunjse WhatsApp-quiz beleeft vierde editie, opbrengst gaat ook dit keer naar de Voedselbank

De initiatiefnemers van de Remunjse WhatsApp-quiz Peter Bonekamp en Sabien Perey. Afbeelding: Rob van Deurzen

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De Remunjse WhatsApp-quiz beleeft zondag 1 november haar vierde editie. Iedereen die denkt iets te weten over de stad Roermond in de algemeenste zin des woords kan meedoen. De vragen komen binnen via WhatsApp, de opbrengst gaat naar de Voedselbank.

Initiatiefnemers van de quiz zijn de geboren en getogen Roermondenaren Sabien Perey en Peter Bonekamp. Het idee ontstond tijdens de eerste lockdown-periode eerder dit jaar. „We wilden na een periode van binnen zitten wel weer eens iets ondernemen. Spontaan ontstond toen het idee voor een quiz, die we met vrienden en kennissen op afstand konden spelen. Een soort pubquiz, maar dan voornamelijk ingestoken op de stad Roermond, via WhatsApp”, vertelt Perey.

De reacties op de eerste drie edities waren lovend en de animo bleek groot, want ook vrienden van vrienden en daar weer bekenden van wilden meespelen. „Deelnemers leggen via een tikkie een bedrag in van minimaal vijf euro. In eerste instantie was het de bedoeling om de inleg te verdelen onder de winnaars. Maar vanuit de groep werd geopperd om het geld te doneren aan de Voedselbank in Roermond. Dat gebeurt ook met de opbrengst van de quiz die we op 1 november gaan spelen”, legt Bonekamp uit. De eerste drie edities leverden in totaal meer dan duizend euro op.

De Remunjse WhatsApp-quiz begint zondag 1 november om 20.00 uur. Informatie en aanmelden bij Sabien Perey (tel. 06-21990864) of Peter Bonekamp (tel. 06-45828211).

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →