Marechaussee stuit op tassen vol crimineel geld tijdens controles in Limburg

Print
Marechaussee stuit op tassen vol crimineel geld tijdens controles in Limburg

Afbeelding: Koninklijke Marechaussee/Facebook

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Heijen -

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag tijdens controles in Limburg zo’n 100.000 euro aan crimineel geld onderschept.

Op de A77 ter hoogte van Heijen werd een auto met Duits kenteken gecontroleerd. In het voertuig van de 24-jarige Duitse bestuurder vond de politie zo’n 80.000 euro aan bankbiljetten. Ook bleek hij een stapel valse bankbiljetten te vervoeren en was hij in het bezit van diverse gouden sieraden en een Rolex-horloge. Omdat hij geen aannemelijke verklaring kon geven hoe hij aan het geld en de bezittingen kwam, is hij aangehouden op verdenking van witwassen en het bezit van vals geld.

Cocaïne

Tijdens een patrouille van het grenspolitieteam van de Marechaussee en de Duitse politie op de A67 bij Venlo zijn drie Duitse mannen aangehouden die 25.000 euro en gebruikershoeveelheden van vermoedelijke cocaïne bij zich hadden. Ook zij konden niet aannemelijk maken hoe ze aan het geld kwamen. De mannen zijn aangehouden voor witwassen en drugsbezit. De Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek naar de verdachten, het geld is in beslag genomen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →