Marechaussee stuit op tassen vol crimineel geld tijdens controles in Limburg

Print
Marechaussee stuit op tassen vol crimineel geld tijdens controles in Limburg

Afbeelding: Koninklijke Marechaussee/Facebook

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Heijen -

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag tijdens controles in Limburg zo’n 100.000 euro aan crimineel geld onderschept.

Op de A77 ter hoogte van Heijen werd een auto met Duits kenteken gecontroleerd. In het voertuig van de 24-jarige Duitse bestuurder vond de politie zo’n 80.000 euro aan bankbiljetten. Ook bleek hij een stapel valse bankbiljetten te vervoeren en was hij in het bezit van diverse gouden sieraden en een Rolex-horloge. Omdat hij geen aannemelijke verklaring kon geven hoe hij aan het geld en de bezittingen kwam, is hij aangehouden op verdenking van witwassen en het bezit van vals geld.

Cocaïne

Tijdens een patrouille van het grenspolitieteam van de Marechaussee en de Duitse politie op de A67 bij Venlo zijn drie Duitse mannen aangehouden die 25.000 euro en gebruikershoeveelheden van vermoedelijke cocaïne bij zich hadden. Ook zij konden niet aannemelijk maken hoe ze aan het geld kwamen. De mannen zijn aangehouden voor witwassen en drugsbezit. De Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek naar de verdachten, het geld is in beslag genomen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen