Vijf jongeren aangehouden voor dodelijke mishandeling van 73-jarige man in Arnhem

Print
Vijf jongeren aangehouden voor dodelijke mishandeling van 73-jarige man in Arnhem

Politiemensen op de plek waar een oudere man zwaar is mishandeld door jongeren. De man is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis, de politie zoekt naar vijf daders. Afbeelding: ANP

Vijf jongeren zijn aangehouden voor de mishandeling van een 73-jarige man met dodelijke afloop, midden op straat in Arnhem. Dat meldt de politie.

Het slachtoffer werd woensdag zwaar mishandeld in de Spijkerstraat in Arnhem. Hij raakte zwaargewond, werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar enkele uren later overleden. De vijf daders sloegen op de vlucht.

De jongeren zijn donderdagmiddag aangehouden. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Rozendaal en vier minderjarigen (een uit Rozendaal, twee uit Westervoort en een uit Arnhem). De jongens zullen nader worden gehoord over de toedracht en ook over het motief, aldus de politie.

De mishandeling vond plaats rond 21.20 uur. Waarom de groep de oudere man te lijf ging is volgens de politie niet bekend.

Lees ook: Man (73) overleden na zware mishandeling Arnhem

‘Monsterlijke misdaad’

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch was woensdagavond ter plaatse. Hij spreekt van een ‘afgrijselijke, monsterlijke misdaad’ die grote impact heeft op de Arnhemse samenleving. Over de toedracht is nog weinig te zeggen, meldt ook Marcouch. Of het slachtoffer en de daders elkaar kenden, is nog niet duidelijk.

Buurtbewoner Mink de Gooijer heeft het slachtoffer nog geholpen, maar tevergeefs. Nadat hij geschreeuw hoorde in de straat besloot hij naar buiten te gaan. Daar zag hij de daders langs zijn huis rennen. ,,Ik probeerde nog in te grijpen, maar dat lukte helaas niet.’’ De Arnhemmer liep vrijwel direct daarna richting het slachtoffer om hem te helpen. Samen met zijn vriendin probeerde hij de man in de stabiele zijligging te leggen. Kort daarna arriveerden de hulpdiensten.

Het incident heeft erg veel indruk gemaakt op De Gooijer. ,,Ik heb er nauwelijks door kunnen slapen, zo heftig was het. Het komt heel dichtbij.’’