Fransman die al rijdend aan het lachgas zat van A2 geplukt

Print
Fransman die al rijdend aan het lachgas zat van A2 geplukt

Afbeelding: Politie Facebook

Sint Joost -

Een oplettende automobilist heeft woensdag mogelijk een ernstig ongeluk op de A2 voorkomen. Hij zag hoe een andere automobilist achter het stuur lachgas gebruikte en gevaarlijk rijgedrag vertoonde.

Hij waarschuwde de politie, die meerdere snelle interventiewagens inzette om de auto te onderscheppen. Dat lukte uiteindelijk ter hoogte van Sint Joost, meldt de politie op Facebook.

Fransman die al rijdend aan het lachgas zat van A2 geplukt
Foto: Politie

In de auto vond de politie meerdere goederen die duidden op lachgas- en drugsgebruik. Daarnaast lag er een grote bus pepperspray in de auto.

Een drugstest ter plekke wees uit dat de bestuurder, een 27-jarige Fransman, drugs had gebruikt. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Een bloedtest moet meer duidelijkheid geven over zijn drugsgebruik.

De gevonden spullen en de auto zijn in beslag genomen. Tegen de bestuurder worden diverse processen-verbaal opgemaakt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen