Akwasi noemt zijn uitlatingen op de Dam ‘superdom’

Print
Akwasi noemt zijn uitlatingen op de Dam ‘superdom’

Akwasi tijdens zijn speech op de Dam. Afbeelding: Videostill/AD

Akwasi vindt de manier waarop hij zich op de Dam heeft geuit ‘superdom.’ Dat vertelde de zanger vanavond aan tafel bij Jinek.

,,Ik heb me nogmaals laten meeslepen door iedereen die daar was en ik dacht dit voelt zo, dus dit ga ik uiten’’, aldus de rapper.

Tijdens de Black Live Matter-demonstratie op 1 juni op de Dam in Amsterdam deed Akwasi een zeer omstreden uitspraak over de sinterklaasviering. ,,Op het moment dat ik in november een Zwarte Piet zie’’, zei Akwasi toen, ,,ik trap hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht.’’

Moeilijk

Awkasi benadrukt het nog steeds moeilijk te vinden om het over de demonstratie te hebben. Toen hij het podium afstapte, wist hij gelijk dat hij veel impact maakte met zijn uitspraken. ,,Ik voelde dat toen ik van dat podium afstapte, ik was een beetje aan het trillen. Ik wist niet zo goed wat er gebeurde”, vertelt hij. ,,Je bent zo in de heat of the moment. Het is onbeschrijfelijk wat er gebeurde.’’

In eerste instantie meldde hij voor ‘honderdduizend procent’ achter zijn uitspraken te staan, maar dat hield geen stand. Doordat de rapper/woordkunstenaar eerder publiekelijk afstand nam van zijn opruiende uitspraken op de Dam, ontkwam hij aan strafvervolging. Als Akwasi binnen een jaar nogmaals een strafbaar feit begaat, dan zal hij zich niet alleen voor dat nieuwe feit maar ook voor de uitspraak op 1 juni 2020 voor de rechter moeten verantwoorden.

Lees ook: Belanghebbenden willen dat OM Akwasi alsnog vervolgt

Tientallen mensen deden aangifte tegen Akwasi.