Deelname aan Beste Zangers maakte Milow veelzijdiger

Print
Deelname aan Beste Zangers maakte Milow veelzijdiger

Milow. Afbeelding: Harry Heuts Photography

De Vlaamse zanger Milow voelt zich steeds comfortabeler om buiten de gebaande paden te treden en zijn eigen universum te vergroten. Zijn deelname aan Beste Zangers heeft hem als artiest veelzijdiger gemaakt.

De Vlaamse zanger, vooral bekend van hits als Ayo Technology en You Don’t Know, durfde het aan om in de show ook Nederlandstalige nummers te zingen. „Dat is het leuke aan het concept van dit programma. Het geeft je een reden om een aantal experimentjes te doen die je anders misschien niet zo snel zou doen”, legt Milow uit tegenover het ANP.

Hij zong onder meer een cover van Stef Bos’ Is Dit Nu Later. „Dat was wel een van de spannendste dingen om te doen. En het is ook leuk om te voelen dat ik dat dan spannend vind en te voelen dat ik nog echt zenuwachtig kan zijn.”

Coronacrisis

Het Nederlandstalige uitstapje smaakt best naar meer, gaat Milow verder. „De reden dat ik dat niet eerder deed, is omdat ik ook vaak buiten België en Nederland speel. Ik dacht dan altijd: ‘wat heeft het dan voor zin om Nederlandstalige nummers te maken als ik het niet kan spelen?’.”

Nu Milow door de coronacrisis helemaal niet meer kan optreden, is dat minder belangrijk. „Dus wie weet. Ik vind het wel indrukwekkend om te zien dat liedjes in de Nederlandse taal heel anders aankomen bij het publiek. Op een manier die ik nooit zou hebben met mijn Engelse teksten. Elk woord is raak. Dus ik denk daar wel over na.”

Milow, de artiestennaam van Jonathan Vandenbroeck, voelt zich ook zelfverzekerd genoeg om nu, veertien jaar na zijn debuut, meer om zich heen te kijken. „In de beginjaren was ik vooral bezig mijn eigen universum af te bakenen en te ontdekken. Nu voel ik mij veel rustiger om dingen te doen die verder van mij af liggen. Ik heb het gevoel dat het Milow-universum er nu wel staat. Maar als ik ooit een Nederlandstalig nummer ga maken, moet dat wel echt heel goed zijn.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen