Bannis redt Feyenoord in blessuretijd tegen tiental van Emmen

Print
Bannis redt Feyenoord in blessuretijd tegen tiental van Emmen

Afbeelding: ANP

Naoufal Bannis redde Feyenoord in Emmen ver in blessuretijd met een rake kopbal. In een wedstrijd waarin vooral voor rust van alles gebeurde bleef Emmen met tien spelers bijna tot het laatste fluitsignaal overeind. Tot Lutsharel Geertruida de voorzet gaf en de jonge spits raak kopte: 2-3.

Voor Dick Advocaat lekker op z’n stoeltje zat in Emmen, ging het al mis. Feyenoord, zonder keeper Bijlow en man in vorm Haps, startte zwak. Uros Spajic liet een diepe bal lopen en keeper Nick Marsman was te laat om Michael de Leeuw te stoppen. Marcos Senesi bracht redding maar de manier waarop Marsman de spits van Emmen had geraakt, was een strafschop waard. Anco Jansen schoot Emmen op 1-0.

Feyenoord had even nodig om zich te herpakken maar in het vervolg gebeurde er van alles op het veld. Anco Jansen kreeg na een oliedomme overtreding rood, Steven Berghuis werd de wedstrijd uitgeschopt door Nick Bakker en Mark Diemers schoot een strafschop binnen: 1-1. Die penalty verdiende invaller Naoufal Bannis die werd vastgehouden door Aurojo.

Maar nog was het niet klaar. De Leeuw zette Emmen met een schitterend afstandsschot op 2-1. Zijn vallende bal is zeker een van de kandidaten voor het doelpunt van het jaar. Maar nog voor rust schoot de goed spelende Jens Toornstra de Rotterdammers naar 2-2.

Na rust raakte Luciano Narsingh al snel de lat en wist Bannis een assist van Orkun Kokcu niet tot doelpunt te promoveren. Emmen kwam er niet meer uit, maar Feyenoord zag de tijd wegtikken in Emmen. Bart Nieuwkoop kopte over. Advocaat bracht Eric Botteghin als extra aanvaller. Maar ook met het Braziliaanse breekijzer leek Feyenoord de winnende treffer niet meer te forceren. Tot Geertruida zijn eerste goede bal als invaller door Bannis worden ingekopt: 2-3.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee