‘Nederland staat pal achter Oostenrijk, rouwt om de slachtoffers’

Print
‘Nederland staat pal achter Oostenrijk, rouwt om de slachtoffers’

Minister Blok Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Nederland staat pal achter #Oostenrijk en rouwt om de slachtoffers, zo twittert minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken). „Weer een terroristische aanslag. Deze keer komen de afgrijselijke berichten uit Wenen. Terreur kent helaas geen grenzen en daarom zullen we samen nooit accepteren dat terrorisme wint”, stelt hij.

Meerdere wereldleiders reageerden al eerder ook op de aanslag in Wenen van maandagavond. Onder anderen premier Mark Rutte, die sprak van „een verschrikkelijke aanslag”, toonde medeleven en ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel, EU-president Charles Michel, de Amerikaanse president Donald Trump, presidentskandidaat Joe Biden en de Franse president Emmanuel Macron betuigden steun aan Oostenrijk.

Lees ook: Doden en gewonden bij terreuraanslag in Wenen, daad toegeschreven aan IS

Bij de aanslag maandagavond in het centrum van Wenen kwamen vier mensen om het leven en raakten zeker vijftien mensen gewond, een van de daders werd doodgeschoten door de politie.

Achter de aanslag zit volgens de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer een radicaal-islamitisch motief, zo heeft hij dinsdag gezegd. De doodgeschoten dader sympathiseerde met de terreurbeweging Islamitische Staat (IS), aldus Nehammer.