Heerlen geeft minima twee herbruikbare mondkapjes

 © ANP

Heerlen -

Inwoners van Heerlen met een bijstandsuitkering ontvangen binnenkort herbruikbare mondkapjes. Per lid van een huishouden van 13 jaar en ouder worden er twee opgestuurd.

Frank Benneker

Andere minima, zoals mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering of zzp’ers met een minimaal inkomen, kunnen bellen en gratis mondkapjes aanvragen. Zij kunnen bellen met 045-5605300 en twee mondkapjes aanvragen voor zichzelf en hun gezinsleden (vanaf 13 jaar). Dat gebeurt zonder aanvraag, inkomenstoets of registratie.

Niet afhalen

„We kiezen voor stoffen mondkapjes van goede kwaliteit, die veelvuldig hergebruikt kunnen worden, omdat dit milieuvriendelijker en duurzamer is”, meldt de gemeente Heerlen. „U kunt de mondkapjes niet afhalen. Wij hebben hiervoor gekozen om contactmomenten en reisbewegingen te voorkomen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal