De binnenstad schoonhouden als dagbesteding

Print
De binnenstad schoonhouden als dagbesteding

Twee keer per week ruimen deelnemers van Daelzicht de rommel op in Venlo. Afbeelding: Venlo Partners

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Cliënten van Daelzicht gaan de komende tijd rommel opruimen in de Venlose binnenstad, omdat ze nu niet naar de dagbesteding kunnen.

De Daelzicht-lunchroom Hertelik Hepke in de wijk Q4 is vanwege de coronamaatregelen gesloten. Daardoor viel voor veel cliënten hun dagbesteding weg. Citymarketingorganisatie Venlo Partners en zorginstelling Daelzicht bedachten daarom een alternatief. Voortaan helpen cliënten van de zorginstelling twee keer per week het stadscentrum en de omgeving schoon te houden.

Wanneer de horeca weer open mag en dus ook Hertelik Hepke weer gaat draaien, wordt de inzet van de nieuwe schoonmakers teruggeschaald. Dan ruimen ze nog één keer per week zwerfaval op.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen