Bouwplannen voor brede school en nieuwe voetbalaccommodatie in Amstenrade kunnen rekenen op brede steun

Print
Bouwplannen voor brede school en nieuwe voetbalaccommodatie in Amstenrade kunnen rekenen op brede steun

De hoogbouw van het zorgcentrum aan de Gijselaar wordt op termijn gesloopt. Afbeelding: archief Luc Lodder

Amstenrade -

De sloop- en bouwplannen aan de Gijselaar in Amstenrade krijgen brede steun van de politiek. Al zijn er vanuit de gemeenteraad nog wel wat opmerkingen.

Het ‘plan van acht miljoen’ voor het op de schop nemen van de Gijselaar en omgeving krijgt de steun van de gemeenteraad. De politiek staat achter de bouw van een brede school annex kinderopvang en een nieuwe accommodatie voor voetbalclub VV Amstenrade. Op termijn maken een flat, een deel van het zorgcentrum en een aantal woningen plaats voor nieuwbouw.

Lees ook: ‘Westhoek’ Amstenrade gaat op de schop: hoogbouw maakt plaats voor nieuwe woningen en school

In de gemeenteraad van Beekdaelen hebben met name de eenmansfracties D66 en PvdA opmerkingen over het plan. Volgens oppositiepartij D66 neemt de politiek door akkoord te gaan met de bouw van een kindcentrum een voorschot op het huisvestingsplan voor scholen in heel Beekdaelen, dat de politiek komende maand bespreekt.

Volgens wethouder Peter Janssen (CDA) is al eerder besloten vier miljoen euro uit te trekken voor de nieuwe onderwijsvoorziening.

Lees ook: Amstenrade krijgt ‘plus-school’ van acht miljoen euro

Die komt in de plaats van de verouderde basisschool De Verrekijker. Na de nieuwbouw en de sloop van de oude school komt er ruimte voor de bouw van een nieuwe sportaccommodatie voor VV Amstenrade, waar op termijn ook andere verenigingen gebruik van kunnen maken. De nieuwe stek komt naast de school, zodat de samenwerking met de sportclub gemakkelijker wordt.

Bouwplannen voor brede school en nieuwe voetbalaccommodatie in Amstenrade kunnen rekenen op brede steun
VV Amstenrade krijgt op termijn een nieuw onderkomen. Foto: archief Annemiek Mommers

Bestuurspartij PvdA vindt de voorbereidingskosten van twee ton voor het hele project hoog, maar volgens Janssen zijn die normaal voor een project van deze omvang. De PvdA vindt ook dat de politiek lering moet trekken uit de gang van zaken rond de voetbalclub.

De gemeente wilde die eerst dwingen te verhuizen, maar na massaal verzet en een uitspraak van de rechter krijgt de club nu alsnog een nieuwe accommodatie.

Lees ook: Ommezwaai in Beekdaelen: VV Amstenrade krijgt op bestaande plek nieuwe accommodatie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu