‘Laatste parlevinker van Nederland’ vertelt over 44 jaar op de Maas bij Belfeld

Archieffoto van één van de laatste ritten van parlevinker Wim van Hooren op zijn . © Vincent van den Hoogen

Belfeld -

Het verhaal van ‘de laatste parlevinker van Nederland’ Wim van Hooren wordt vrijdag in boekvorm gepresenteerd. Daarin de belevenissen van ruim veertig jaar op de Maas bij Belfeld.

Kim Jacobs

Het boek, Time is Money, is vernoemd naar de boot van Van Hooren vanwaar hij ruim vier decennia binnenvaartschepen op de Maas in Belfeld voorzag van hun dagelijkse boodschappen. Schrijver Jan Peeters schreef in zijn boek over het werk en de ervaringen van de parlevinker, die wordt beschouwd als de laatste van Nederland en zelfs van Europa.

Historie

Onder meer de grootvader en vader van Van Hooren komen voorbij, die ooit zelf als ‘boothandelaar’ op de Maas voeren. Schippers en sluiswachters blikken terug op de historie van de boot en over veertig jaar Nederlandse binnenvaart. De Time is Money is inmiddels een museumstuk.

Het boek wordt vrijdag door de schrijver tijdens een besloten bijeenkomst uitgereikt aan Ad van Duinen, de oud-sluismeester van de sluis in Belfeld. Daarna is het boek te reserveren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal