Nintendo doet goede zaken met spelcomputers door coronapandemie

Print
Nintendo doet goede zaken met spelcomputers door coronapandemie

Afbeelding: EPA

Door het vele thuiszitten vanwege de coronapandemie zijn spelcomputers niet aan te slepen. Vooral de populaire console Switch van het Japanse Nintendo werd in de zoektocht naar vertier in coronatijd veel verkocht.

Dit kwam mede ook door de populariteit van verschillende games, waaronder bijvoorbeeld het populaire Animal Crossing.

De interesse voor de spelcomputer zorgde voor een stevige winstgroei bij de maker van de apparaten. Nintendo sloot de eerste helft van zijn gebroken boekjaar af met een operationele winst van 291,4 miljard yen, omgerekend 2,4 miljard euro. Dat betekende op jaarbasis een verdrievoudiging.

De goede prestaties zijn voor het Japanse bedrijf reden de verwachtingen voor het hele jaar op te schroeven. Van de populaire spelcomputer verwacht Nintendo er nu 24 miljoen te slijten, waar het eerder rekening hield met de verkoop van 19 miljoen Switch-consoles.

De cijfers van Nintendo tonen aan dat de spelcomputerindustrie één van de winnaars is van de coronacrisis. Concurrent Sony verhoogde onlangs ook al zijn verwachtingen voor dit jaar. Sony staat daarbij op het punt een nieuwe PlayStation-spelcomputer te lanceren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee