Brandweer hele nacht en ochtend druk met brand in hooibalen bij manege Landgraaf

Landgraaf - Brand in hooibalen bij manege. © Track’88

De brandweer is de hele nacht van donderdag op vrijdag en de daaropvolgende ochtend bezig geweest om een brand in hooibalen te blussen bij een manege in Landgraaf.

Tegen tien uur donderdagavond werd er melding gemaakt van de brand aan de Haanweg. Een berg met hooibalen van zo’n 10 bij 10 meter had vlam gevat.

Volgens de brandweer bleven alle paarden veilig en werden de omliggende gebouwen niet bedreigd door de brand. De hulpdiensten riepen op om niet ter plekke te gaan.

 © Bas Quaedvlieg

Omdat er veel water nodig was werden meerdere brandweervoertuigen opgeroepen. Het blussen van de brand nam de hele nacht en de vrijdagochtend in beslag. Pas rond het middaguur was het vuur uit. Daarna werd nog ongeveer een uur nageblust.

Vanwege rook- en geuroverlast werden bewoners van de wijk Lichtenberg geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

De brandweer verrichte meerdere metingen op verschillende plekken in Landgraaf. Daaruit bleek geen gevaar voor de volksgezondheid.

 © Bas Quaedvlieg

 © Track ‘88

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.