Snelheidsduivel raast met 223 kilometer per uur op A76 langs politiewagen en is rijbewijs kwijt

Print
Snelheidsduivel raast met 223 kilometer per uur op A76 langs politiewagen en is rijbewijs kwijt

Afbeelding: Team Verkeer Politie Limburg

Heerlen / Hoensbroek -

De politie heeft zaterdagavond een verdachte aangehouden omdat hij met 223 kilometer per uur over de A76 ter hoogte van Heerlen reed. De bestuurder moest het rijbewijs meteen inleveren.

De bestuurder van een Audi met Belgisch kenteken reed langs een politieauto die op die snelweg een videosurveillance deed. „De Belgische Audi reed dusdanig hard dat we flink moesten doorrijden om überhaupt een correcte meting te kunnen afsluiten” , meldt het Team Verkeer Politie Limburg op Instagram.

De meting kwam uiteindelijk uit op 223 kilometer per uur, daar waar 130 kilometer per uur is toegestaan. Na de wettelijke correctie is dit 86 kilometer per uur te hard. Het rijbewijs van de verdachte is per direct ingevorderd en de officier van justitie zal zich over deze zaak gaan buigen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →