ADO Den Haag bevestigt ontslag trainer Rankovic

ADO Den Haag bevestigt ontslag trainer Rankovic

ADO Den Haag verloor zaterdag in eigen huis van FC Twente. Afbeelding: ANP

ADO Den Haag heeft hoofdtrainer Aleksandar Rankovic ontslagen. De 42-jarige Serviër moet vertrekken naar aanleiding van de teleurstellende resultaten van de eredivisieclub. ADO verloor zaterdagavond in het eigen stadion van FC Twente (2-4). De Haagse eredivisieclub bevestigde zondag het vertrek van de trainer.

„Het is een vervelend en moeilijk besluit, maar het belang van de club staat voorop. Dat heeft, na zorgvuldig overleg, in deze beslissing geresulteerd”, zegt algemeen directeur Mohammed Hamdi. Ook assistent-trainer Richard Knopper moet weg bij ADO.

ADO nam in de afgelopen transfertermijn afscheid van diverse ervaren clubspelers, onder wie Tom Beugelsdijk, Lex Immers, Aaron Meijers en Danny Bakker. Daarvoor in de plaats kwamen nogal wat onbekende spelers binnen en Rankovic moest van dat bonte gezelschap zo snel mogelijk een eenheid zien te maken. Daar slaagde hij om uiteenlopende redenen niet in.

Geen match

„We hebben Aleksandar afgelopen zomer met bepaalde verwachtingen aangesteld, maar de samenwerking heeft ons in meerdere opzichten niet gebracht wat we ervan gehoopt hadden. Er was helaas geen sprake van een goede match en daardoor werd het perspectief gaandeweg steeds minder”, lichtte Martin Jol toe, hoofd van het zogenoemde Technisch Hart.

Lees ook: Column: Van Basten en Van Bommel aan tafel bij Jack: ongemakkelijk, pijnlijk maar wel goudeerlijk

Afgelopen week greep de clubleiding al in de technische staf in. De assistent-trainers Michele Santoni en Rick Hoogendorp werden bij de A-selectie weggehaald en teruggezet naar de jeugdopleiding. Na de nederlaag tegen FC Twente, dat in de eindfase twee keer scoorde, was ook het vertrouwen in Rankovic verdwenen. Wie hem gaat opvolgen, is nog niet bekend. „Wij gaan ons beraden over de nieuwe invulling van de technische staf”, aldus directeur Hamdi.

Rankovic was bezig aan zijn eerste seizoen bij de Haagse club. Onder zijn leiding haalde ADO vier punten uit acht wedstrijden. De Haagse ploeg neemt momenteel de zestiende plaats in op de ranglijst van de eredivisie. Rankovic speelde tussen 2005 en 2011 voor ADO. De oud-middenvelder was als jeugdtrainer ook al actief voor de Haagse club. Hij is de tweede trainer in de eredivisie die zijn club verlaat. John van den Brom verruilde zaterdag FC Utrecht voor Racing Genk in België.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot 5 november. Video: De Limburger