Engeland lovend over spel oud-Ajacied Ziyech bij Chelsea

Print
Engeland lovend over spel oud-Ajacied Ziyech bij Chelsea

Hakim Ziyech: op dreef bij Chelsea. Afbeelding: Sportimage

Hakim Ziyech was zaterdag de man van de wedstrijd bij Chelsea tegen Sheffield United (4-1). Over de oud-Ajacied waren na zijn transfer naar Chelsea al weinig twijfels, maar dat hij zó goed was wist Engeland nog niet. Ziyech werd na zijn masterclass in de Premier League overladen met complimenten.

Hoofdrol

Ziyech eiste de hoofdrol op met een pass om van te watertanden voorafgaand aan de 1-1 van Tammy Abraham én twee fraaie assists op Ben Chilwell en Thiago Silva. Engelse media en analytici kwamen superlatieven tekort. De Daily Express gaf Ziyech zelfs een 10. „Ziyech is een schitterende speler. De pass die leidde tot de goal van Abraham was zelfs briljant.”

Complimenten

Engelse (sport)kranten strooiden gisteren met lovende koppen als ‘Koopje Ziyech strooit met magisch poeder’, want veel media zijn het over één ding roerend eens: met een transfersom van veertig miljoen euro is Ziyech zijn geld nu al meer dan waard. ,,Hij ziet er niet uit als een typische voetballer in de Premier League. Sterk? Atletisch? Je ziet het niet. Maar toch kan hij geweldig voetballen. Met schitterende aannames en fraaie passes kleurde Ziyech het duel’’, zo analyseerde The Telegraph het optreden van Ziyech.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot 5 november. Video: De Limburger