SGP wil 1000 euro ‘babybonus’ bij geboorte vierde kind

SGP-partijleider Kees van der Staaij. © ANP/Bart Maat

Gezinnen die een vierde baby verwelkomen, moeten volgens de SGP een bonus van 1000 euro krijgen. Daarmee kunnen zij bijvoorbeeld ‘de aanschaf van een grotere gezinsauto’ betalen, zo staat in het vandaag gepresenteerde verkiezingsprogramma. Vier jaar geleden stelde de orthodox-christelijke partij nog zo’n ‘babybonus’ voor bij de geboorte van het eerste kind.

Ook de kandidatenlijst werd vanmiddag gepresenteerd: de top-3 bestaat uit de huidige fractie: op 1 staat partijleider Kees van der Staaij, op 2 staat Chris Stoffer - die in 2018 tussentijds de Tweede Kamer in kwam - en nestor Roelof Bisschop staat op 3. Campagneleider André Flach (44) staat op plek 4. Er staan geen twintigers en dertigers in de top-5, waar jongeren vorige week voor pleitten op deze nieuwssite. De eerste twintigers staan op plek 10 (wethouder Nathanaël Middelkoop) en 11 (SGP-jongeren-voorzitter Arie Rijneveld).

Lees ook: SGP wil alternatief voor euro maar schrikt terug voor ‘Nexit’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal