Telersvereniginen Noord-Limburg pakken zich samen om afval uit de tuinbouw een nieuwe bestemming te geven

Print
Telersvereniginen Noord-Limburg pakken zich samen om afval uit de tuinbouw een nieuwe bestemming te geven

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum -

Verschillende telersverenigingen uit Noord-Limburg gaan samenwerken om de te kijken hoe ze de afvalresten van de tuinbouw opnieuw kunnen gebruiken.

Het gaat om de telersverenigingen Fossa Eugenia, Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost-Nederland (ZON) en SunFresh en de LLTB. Op het Platform Tuinbouwreststromen, brengen ze hun kennis samen om zo te komen tot een duurzamere, circulaire land- en tuinbouwsector.

Ad Gubbels, teler en bestuurslid SunFresh: „Plantresten, niet leverbare vruchten en andere reststromen zoals touw en folie worden nog altijd gezien als afval, waar je voor moet betalen om het af te voeren. Het is tijd voor een andere benadering: wat kunnen we met deze reststromen? We nemen hiermee onze verantwoordelijkheid als ondernemers, drukken onze kosten én verhogen het rendement.”

Het Platform Tuinbouwreststromen is op nationale schaal één van de grootste samenwerkingen van telers en tuinders op het gebied van reststroomverwaarding. Op deze manier krijgt het platform de gewenste omvang om een serieuze gesprekspartner te zijn voor vragende partijen.