Tonny Vilhena verlaat trainingskamp Oranje na positieve coronatest

Print
Tonny Vilhena verlaat trainingskamp Oranje na positieve coronatest

Frank de Boer bij de persconferentie. Afbeelding: ANP

Tonny Vilhena heeft het trainingskamp van Oranje verlaten na een positieve coronatest. Direct na de uitslag van de test is Vilhena naar huis gegaan. De 25-jarige middenvelder van FK Krasnodar is klachtenvrij en gaat nu, volgens de RIVM-richtlijnen, in quarantaine.

Vooralsnog wordt de selectie niet aangevuld, waardoor deze uit 23 spelers bestaat. Maandag haakte ook Spurs-aanvaller Steven Bergwijn al af met een blessure. Oranje speelt woensdagavond in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam de oefeninterland tegen Spanje. Daarna wachten in de Nations League de wedstrijden tegen Bosnië en Polen.

Lees ook: Bondscoach Frank de Boer heeft nog tweehonderd dagen om zijn EK-puzzel te leggen

Laatste interland

Vilhena staat op 15 interlands voor Oranje. De linksbenige middenvelder uit Maassluis zat voor het eerst sinds september vorig jaar weer bij de selectie. Zijn laatste interland speelde Vilhena op 19 november 2018, toen hij een halfuur voor tijd inviel bij de interland in Duitsland waar Oranje nog een 2-2 uit het vuur sleepte door de late goals van Quincy Promes en Virgil van Dijk.

Bij ieder trainingskamp worden door de KNVB vergaande protocollen aangehouden om besmetting tegen te gaan en worden spelers en staf veelvuldig getest. Zo kan er bij een positieve test direct actie ondernomen worden. Betreffende speler of staflid wordt direct geïsoleerd waarmee verdere besmettingen kunnen worden voorkomen.

Beluister hier de nieuwe voetbalpodcast van De Limburger:

Voetbalpodcast 9 november. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee