Finale vastelaovesleedjeskonkoer CMC ALAIF 2021 te volgen via internet en televisie

Print
Finale vastelaovesleedjeskonkoer CMC ALAIF 2021 te volgen via internet en televisie

Duo X-Elle uit Maastricht won het CMC Alaif afgelopen jaar in de categorie covers. Afbeelding: Jean-Pierre Geusens

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth -

De finale van CMC ALAIF 2021 wordt gehouden op vrijdag 15 januari en is te volgen via internet en televisie. Belangstellenden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven.

CMC ALAIF, een initiatief van CarnavalsMuziek.Com, is na het LVK Limburgs grootste vastelaovesleedjeskonkoer en trekt deelnemers uit heel de provincie. Zij strijden in de categorieën origineel, covers en videoclips om de prijzen. Hoofddoel van CMC ALAIF is om schrijvers en artiesten een extra podium te bieden, creatievelingen te stimuleren en zowel ervaren als startende artiesten enthousiast te behouden om Limburg te laten genieten van hun muzikale inzet. Afgelopen jaar ging de winst naar Wildj Vleis uit Elsloo (origineel), Duo X-Elle uit Maastricht (covers) en Pruuf Mar uit Ysselsteyn (videoclips).

Zoals het ernaar uitziet wordt het een finale zonder publiek. „Veiligheid staat voor ons voorop en daarom is besloten dat er deze editie geen publiek aanwezig mag zijn. Ons uitgangspunt met betrekking tot het organiseren van de finale is gebaseerd op de huidige maatregelen. Mocht in januari blijken dat er weer andere maatregelen gelden, dan zullen we ons protocol aanpassen. Uiteraard willen wij er alles aan doen om onze finalisten een veilig optreden te garanderen”, aldus de initiatiefnemers.

Inschrijven kan vanaf heden via de website. De finale van CMC ALAIF 2021 is op 15 januari te volgen op internet en op het televisiekanaal van TV Ellef.