Drie maal goud voor witte wijnen van Maastrichts landgoed De Apostelhoeve

Print
Drie maal goud voor witte wijnen van Maastrichts landgoed De Apostelhoeve

De Apostelhoeve deed voor het eerst mee aan de toonaangevende wijnkeuring. Afbeelding: Diana Scheilen / Archief De Limburger

Maastricht / Itteren -

Drie witte wijnen van het Maastrichtse landgoed De Apostelhoeve hebben een gouden medaille gekregen van Le Mondial des vin blancs Strasbourg.

De jaarlijkse, internationale wijnkeuring in Frankrijk geldt als een van de meest toonaangevende. De Apostelhoeve, die dit jaar vijftig jaar bestaat, had voor het eerst een aantal wijnen ingezonden. De 51 koppen tellende jury, die in totaal ruim 800 wijnen aan een smaaktest onderwierp, bekroonde de Assemblage Blanc Cuvée XII, de Pinot Gris en de Riesling van de Apostelhoeve met het hoogste compliment: een gouden medaille. Een kleine honderd andere witte wijnen viel dezelfde eer te beurt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen