Efteling heropent deuren op 19 november, Oud en Nieuw Feest alleen voor gasten die in hotel of op park verblijven

Print
Efteling heropent deuren op 19 november, Oud en Nieuw Feest alleen voor gasten die in hotel of op park verblijven

Nachtopening van de Winterefteling. Afbeelding: Beeld Werkt

De jubileumeditie van het Oud en Nieuw Feest in de Efteling is dit jaar anders dan de voorgaande jaren. Het park is tijdens die viering namelijk alleen open voor mensen die in het hotel of op het recreatiepark overnachten. Ondertussen wordt De Efteling klaargemaakt voor een heropening op 19 november in winterse sferen.

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen moesten pretparken en dierentuinen hun deuren sluiten tot en met 18 november. De Efteling laat op haar website weten dat er vanuit wordt gegaan dat het park op 19 november haar deuren weer mag openen voor publiek.

Het park zal vanaf die dag ook omgetoverd zijn tot Winterefteling. ‘Langnek kreeg zijn oorwarmers, sfeervolle lampionnen werden opgehangen en duizenden lichtjes twinkelen al overal in de bomen’, zo valt te lezen op de website van het park.

,,Onze medewerkers hebben heel hard gewerkt om attracties, paden en pleinen weer netjes te maken. Alle voorzorgsmaatregelen om de bezoekers op een veilige manier in de Winter Efteling te ontvangen zijn genomen”, aldus Koen Sander, directeur commercie, creatie & ontwikkeling.

Lees verder onder de foto.

Efteling heropent deuren op 19 november, Oud en Nieuw Feest alleen voor gasten die in hotel of op park verblijven
Het Oud en Nieuw Feest in de Efteling van een paar jaar geleden. Foto: Beeld Werkt

Oud en nieuw

Hij maakt ook bekend dat het Oud en Nieuw Feest, dat dit jaar voor de tiende keer gehouden zal worden, niet te bezoeken is voor parkbezoekers. Voor hen is de Efteling op 31 december geopend tot 18.00 uur. Daarna is er een speciaal avondprogramma voor de bezoekers die overnachten in het Eftelinghotel of op het recreatiepark.

Het besluit om dit feest anders te vieren dan normaal komt uit een overleg met De Club van Elf. Verschillende Nederlandse dag attractiebedrijven zijn aangesloten bij deze vereniging, waaronder de Efteling, maar ook bijvoorbeeld het Rijksmuseum, Madurodam en de Apenheul. Die club heeft besloten dat ‘het niet goed voelt om allerlei festiviteiten te laten plaatsvinden, terwijl de landelijke maatregelen zijn aangescherpt’.

Virtuele tocht door het Sprookjesbos

Voor wie niet kan wachten tot 19 november om een glimp van de Efteling op te kunnen vangen, kan vrijdagmiddag al terecht op het YouTubekanaal van het pretpark. Daar wordt een virtueel bezoek aan het Sprookjesbos van 30 minuten geplaatst. De beelden zijn opgenomen tijdens de sluiting.