Floor Jansen brengt metalversie van Disneyhit Let It Go

Print
Floor Jansen brengt metalversie van Disneyhit Let It Go

Floor Jansen. Afbeelding: ANP

Beegden -

Floor Jansen heeft de theme song van Disney’s populaire animatiefilm Frozen, Let It Go, in een nieuw jasje gestoken. De frontzangeres van de band Nightwish heeft het lied - hoe kan het ook anders - omgetoverd tot een echt metalnummer en dat valt goed in de smaak bij luisteraars. ‘Ik had nooit verwacht dat het zo goed zou klinken. Een masterpiece’, reageert een fan.

Het lied is alles wat je niet verwacht bij Jansen, die met haar deelname aan Beste Zangers een heel nieuw publiek aanboorde en liet zien hoe veelzijdig ze is. Dat de metalzangeres uit Beegden voor dit nummer heeft gekozen, heeft alles te maken met haar dochtertje. ‘Freja luistert al maanden naar Let It Go uit de film Frozen. Voor de lol, maar ook omdat ik het optreden mis, heb ik besloten om dit nummer te coveren voor jullie’, schrijft Jansen onder de video. ‘Het nummer zit al maanden in mijn hoofd, dus nu is het aan jullie de beurt.’

Om Let It Go toch nog ‘eigen’ te maken, koos Jansen ervoor om rock en metal-elementen in het lied te verwerken. ‘Ik hoop dat jullie ervan genieten en laat me weten wat je ervan vindt’, aldus Jansen.

De reacties op het lied zijn veelal positief. Ook opperen fans dat Jansen als inspiratie kan dienen voor een nieuwe Disneyprinses ‘met tattoos en al!’ En: ‘Ik denk dat we een nieuwe zingende prinses hebben gevonden’, is een greep uit de opmerkingen onder de video, die inmiddels al meer dan 244.000 keer is bekeken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen