Veiligheidsadviseur Trump belooft professionele overdracht aan Joe Biden

Print
Veiligheidsadviseur Trump belooft professionele overdracht aan Joe Biden

Donald Trump (links) in aanwezigheid van zijn veiligheidsadviseur Robert O’Brien (geheel rechts) Afbeelding: REUTERS

De Nationale Veiligheidsadviseur Robert O’Brien belooft een ‘professionele’ machtsoverdracht van de regering-Trump aan het team van Joe Biden als blijkt dat de laatste de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Het is volgens hem duidelijk ‘dat het daar nu op lijkt’.

President Donald Trump blijft zonder bewijs volhouden dat de verkiezingen frauduleus waren en dat hij de winnaar is. Overheidsdienst GSA heeft de winst van Biden ook nog niet erkend, waardoor die geen middelen krijgt en de machtsoverdracht wordt bemoeilijkt.

Samenwerken

O’Brien zei op een veiligheidsforum dat hij had gehoopt op een nieuwe termijn van Trump, maar hij verzekerde dat hij zal samenwerken met de nieuwe regering. Biden en vicepresident Kamala Harris krijgen wat hem betreft de gelegenheid zich in te werken en hun beleid voor te bereiden.

Als de winst van het tweetal is bevestigd, dan zorgt de Nationale Veiligheidsraad voor een “heel professionele overdracht, daarover bestaat geen twijfel”, aldus O’Brien. Volgens hem is Biden bezig een professioneel veiligheidsteam op te zetten.