Roermondse Pieter en Martijn leven als konijn in Frankrijk

Roermondse Pieter en Martijn leven als konijn in Frankrijk

Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Born -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: De Roermondse Mariska Butter overlaadt konijnen Pieter en Martijn met liefde.

Ze wonen pas een half jaar bij haar, maar nu al kan Mariska Butter (33) uit Roermond ze niet missen: haar konijnen Pieter en Martijn. Als een vriendin begin juni overlijdt aan een hartstilstand, vangt ze haar konijn Stampertje op. De liefde voor het beest is zo groot, dat die best gedeeld kan worden.

Als Mariska op Marktplaats leest dat een gezin in Born een fijn onderkomen zoekt voor twee lampreitjes, besluit ze te gaan kijken. „Toen ik de twee harige bultjes zag, was ik verkocht. Ze waren erg welkom, zeker toen Stampertje plots overleed.” Na acht weken mocht Mariska de broertjes halen. De namen? Daar was ze snel over uit. „Pieter is vernoemd naar Pieter Konijn en Martijn –naar mijn schoonvader Mart – is de naam die ik mijn zoon zou geven.”

Lees ook: Labrador Roxy uit Herten is een ‘mattie’, mascotte, collega en een lot uit de loterij in één

Omdat Mariska en haar vriend beiden een verstandelijke beperking hebben, is de droom om een kind te krijgen ver weg. „Maar gelukkig heb ik mijn konijntjes, mijn twee donderstenen. Vooral Pieter is ondeugend. Nee, ze komen niks te kort. Ze krijgen zo veel knuffels ze willen en binnenkort krijgen ze hun eigen konijnenhotel. Welk konijn kan dat nu zeggen?”

Meedoen? Mail dan naar l-magazine@delimburger.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →