Dier van de week: Cilla

Print
Dier van de week: Cilla

Cilla. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Cilla aan de beurt, een gesteriliseerde poes van 8 jaar oud.

Hoe komt Cilla in het asiel terecht?

„Door een veranderde thuis situatie moest voor haar en een huisgenootje een nieuw thuis gevonden worden. Voor Cilla lukte dit helaas niet en werd de situatie zo dringend dat er contact gezocht is met het asiel. Door haar in het asiel op te nemen, kunnen we nu rustig een nieuw plekje voor haar zoeken.”

Wat kun je vertellen over Cilla?

„Ze is een echte dame die weet wat ze wilt. Ze vind het fijn om aandacht te krijgen, maar geeft ook aan als ze er genoeg van heeft. Ze heeft altijd binnen gewoond, waardoor het spannend voor haar is om naar buiten te gaan. Ze komt uit een levendig huishouden met de aanwezigheid van een kind en een andere kat als haar maatje.”

Waar zou ze zich goed thuis voelen?

„Ze zou zich prima voelen in een huishouden waar ze lekker haar eigen gangetje mag gaan, en zelf mag bepalen wanneer ze in de belangstelling wilt staan. Omdat ze niet beter weet, heeft ze er geen probleem mee om binnen te vertoeven. Doordat ze gewend is aan een kind en een andere kat hoeft de aanwezigheid hiervan geen probleem te zijn.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →