Duitse auto-industrie krijgt miljardensteun van Berlijn

Print
Duitse auto-industrie krijgt miljardensteun van Berlijn

Afbeelding: EPA

De Duitse auto-industrie krijgt miljarden euro’s aan extra overheidssteun om de coronacrisis te doorstaan en te investeren in elektrische auto’s.

De regering in Berlijn heeft onder meer besloten om bepaalde subsidies voor het aanschaffen van elektrische auto’s langer te verstrekken. Ook zijn er regelingen voor het vervangen van verouderde vrachtwagens.

„We zijn ons allemaal ervan bewust dat de industrie een moeilijke fase doormaakt die honderdduizenden banen treft”, aldus minister van Economische Zaken Peter Altmaier. In combinatie met al eerder naar buiten gekomen steun kan de branche nu rekenen op zo’n 5 miljard euro. Niet alleen autobouwers als Volkswagen en BMW profiteren hiervan, ook talloze toeleveranciers krijgen door het geld een steuntje in de rug.

Autofabrikanten gaan dit jaar door een heel moeilijke periode. Eerder moesten showrooms in veel landen tijdelijk dicht vanwege lockdownmaatregelen. In oktober is de verkoop van nieuwe personenauto’s in de Europese Unie weer ingezakt, door de herinvoering van beperkingen om de verspreiding van het virus in te dammen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →