Na dertig jaar vindt Rob Lemmens het welletjes: hij keert terug naar zijn roots

Rob Lemmens krijgt een feestdouche na het kampioenschap met De Ster in 2010.  © Rob Oostwegel

Na dertig seizoenen als trainer vindt Rob Lemmens ‘het welletjes geweest’. Vanaf komend seizoen gaat de Maaskanter zich volledig focussen op zijn grote liefde IVS, waar hij al jaren een bestuursfunctie (technische zaken) vervult.

Ton Reijnaerts

Zes kampioenschappen en vier degradaties, in dertig seizoenen. Je kunt zo’n eindbalans gerust prima noemen.

Positivo Rob Lemmens (59) blikt bovenal met een trots gevoel terug op de mooie momenten. Op de kampioenschappen met IVS (tweede klasse en eerste klasse), met Haslou, De Ster en VV Standaard (alle vierde klasse) en VV SCM (derde klasse).

De teleurstelling van de degradaties met Haslou (2002), SV Simpelveld (2007) en IVS (2015) is wel weggeëbd. Enkel de tweede degradatie vorig jaar met Simpelveld, uitgerekend in het jaar van het 100-jarig bestaan, knaagt nog. „Dat is een zwarte bladzijde in mijn trainersloopbaan.”

Feest met De Ster. © Rob Oostwegel

Ook bij Geusselt Sport dreigde het dit seizoen mis te gaan. Maar inmiddels lijkt het lek boven. „Onze drie dragende spelers waren geblesseerd. Nu ze weer fit zijn, kunnen we na winterstop voor een prijs gaan. Voor mij zou dat inderdaad het ultieme slotakkoord als hoofdtrainer betekenen.” Vanaf komend seizoen richt Lemmens zich volledig op de club uit zijn woonplaats. Daar liggen ook zijn wortels. Tot zijn dertigste voetbalde hij bij IVS in de hoofdmacht, als centrale middenvelder. „Achteraf gezien ben ik te vroeg gestopt, want er is niks mooier dan zelf voetballen”, zegt hij. Daarom voetbalt hij nog steeds bij de IVS-veteranen. Glimlachend: „Ik maak steeds minder minuten, maar de derde helft met mijn vrienden blijft fantastisch.”

Fantastisch werd ook zijn terugkeer als trainer bij IVS. Kampioen in 1999 en 2000. Dorpsclub IVS in de hoofdklasse...

„Met onder anderen Domenico Virdis, Patrick Schaekens en Pedro Lisai hadden we toen geweldige spelers”, zegt Lemmens. Voor de hoofdklasse had Lemmens geen trainersbevoegdheid. De vierde, derde en tweede klasse werd zijn werkterrein. Grappige anekdotes te over. Bijvoorbeeld toen hij met De Ster tegen IVS speelde en uitgerekend zoon Mike hem met een rake een kopbal de overwinning door de neus boorde: 3-3. „Zoonlief lag daarna thuis weken met een brede smile op de bank.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal