Coronaproof aandacht voor jubilarissen op Ceciliadag

Print
Coronaproof aandacht voor jubilarissen op Ceciliadag

De jubilarissen van Dameskoor Octavia en Kerkelijk Zangkoor St.-Cecilia, v.l.n.r.: Tiny Sauren-Mullenders, Bert van Loo, Siegfried Müller, Miel van Loo en Kitty Peltzer-Hermans (Jo Kokkelmans – Brussel, ontbreekt). Afbeelding: Yvon Thiessen

Eys / Geulle / Maastricht / Itteren -

Voor muziekgezelschappen was het zondag behelpen. Normaal is 22 november, gedenkdag van muziekpatrones Sint Cecilia, de dag om jubilarissen uitbundig te eren. Leden van diverse verenigingen werden in beslotenheid in het zonnetje gezet.

Harmonie St. Caecilia Geulle heeft zondag ‘op een veilige manier’ haar jubilarissen gehuldigd. In het oog sprong de 85-jarige Mathieu Janssen die 75 jaar lid is van de harmonie. Hij begon als muzikant op trompet en later bespeelde hij de trombone. Tot op de dag van vandaag is hij actief voor de vereniging. Ook zijn vrouw en kinderen die allen lid zijn of waren van de harmonie delen mee in het eerbetoon.

Negen jubilarissen

Harmonie Kunst Door Oefening eert haar jubilarissen nu sober en viert het uitgebreid ‘als het weer kan’. De harmonie telt negen jubilarissen. John Huskens (60 jaar lid) begon op 8-jarige leeftijd op altsaxofoon en doet dat nog steeds. Hij was 20 jaar onderdirecteur van de harmonie. Sandra Gielissen (es-klarinet) viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Ook John in de Braek is 50 jaar muzikant bij KDO. Hij speelt trombone.

Jo Jaspers en Albert Smeets vieren beiden hun 40 jarig jubileum. Jo speelt trombone en Albert tenor-trom bij de drumband. De leden die hun 25 jarig-jubileum vieren zijn Paul Schmedding (trombone) en Anouk Lümpens (solo-klarinet). Tot slot zijn er twee muzikanten die 12,5 lid zijn van KDO: Diana Vroemen speelt altsaxofoon en Sef Heutz speelt eufonium.

Coronaproof

Voor Dameskoor Octavia en Kerkelijk Zangkoor St.-Cecilia uit Eys was er dit jaar op de gedenkdag van Cecilia geen gezongen mis in de kerk. Ze huldigden hun jubilarissen zondag 22 november noodgedwongen coronaproof in ’alle beslotenheid’.

De koren tellen tezamen zes leden die garant staan voor bijna driehonderd lidmaatschapsjaren.Bert van Loois zestig jaar lid van zangkoor Cecilia, eerst als tenor en later bij de bassen. Ook was hij voorzanger bij het gregoriaans. Hij zat tien jaar in het bestuur. Miel van Loo begon ook in 1960, en is nog steeds eerste tenor. Ook hij zong lang voor bij de gregoriaanse gezangen. Hij is vanaf het begin lid van de gezamenlijke muziekcommissie van de twee koren. Miel was bestuurslid van 1975 tot 2012.

Jo Kokkelmans is vijftig jaar koorlid. Hij was mede-organisator van de meerdaagse koorreizen.Siegfried Müller is ook gouden jubilaris. Hij is nog steeds tenor. Müller zit sinds 1982 in het bestuur, sinds 1997 als penningmeester, tot vorig jaar.

Kitty Peltzer-Hermans is 50 jaar lid, ze stroomde vanuit het kinderkoor door naar het dameskoor waar ze alt is. Kitty is ook van 1994 tot 1998 bestuurslid geweest. Ze organiseerde met de reiscommissie meerdaagse uitstapjes. Tiny Sauren-Mullenderswerd lid van dameskoor Octavia toen er in 1995 een ledenwerfactie werd gehouden. Tiny bleek een mooie alt-stem te hebben. Begin van dit jaar kwam ze het bestuur versterken.

Koorhistorie

In de Maastricht eerde Koninklijk St. Caeciliakoor Heer dit jaar geen jubilaris. Het koor stond wel stil bij de 83-jarige Nolly Loontjens-Klerkx vanwege haar lange koorhistorie. Ze zong sinds de jaren 60 bij het Caeciliakoor. Nolly stopte onlangs als zingend lid van het koor, maar blijft wel als lid betrokken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →