Kwart personeel Groot Vlees Nuth besmet

Print
Kwart personeel Groot Vlees Nuth besmet
Nuth -

Het aantal met corona besmette medewerkers bij Groot Vlees in Nuth ligt op 28. Dat heeft de Veiligheidsregio bekendgemaakt.

Het gaat deels om eigen personeel, deels om arbeidsmigranten die besmet zijn geraakt. Vorige week bleken 96 medewerkers van de directe buur Verhey Vlees besmet te zijn. De personeelsleden van Groot Vlees is geadviseerd in isolatie te gaan. Mensen die in nauw contact zijn geweest met de besmette medewerkers moeten in quarantaine.

Het vleesverwerkingsbedrijf is na een sluiting van twee dagen op donderdagmorgen wel weer opgestart met een groep van 35 personeelsleden. Zij zijn negatief getest en niet in contact geweest met positief geteste collega’s. Net als vorige week bij Verhey voert de directie van Groot Vlees nu ook controles uit op de huisvesting van de buitenlandse arbeidsmigranten die deels in bungalowparken zijn ondergebracht. Aan de poort wordt een controle uitgevoerd of de buitenlandse medewerkers die via hun uitzendbureaus worden gebracht zich houden aan de vervoersregels.

Wat de bron van de besmetting bij Groot Vlees is, is niet bekend. Opnieuw ligt een situatie in de privésfeer het meest voor de hand omdat de besmetting niet in het vlees zit en ook niet in het bedrijf zelf. „Maar het blijft heel moeilijk om te achterhalen”, zegt een woordvoerder van de GGD. „Liefst gaan we terug naar ‘patiënt 0’ om te zien wie het virus het bedrijf heeft binnengebracht.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen