‘#WijZijnLimburg: de serie aflevering negen’: terugblik op initiatieven die provincie een stukje mooier maken

Print
‘#WijZijnLimburg: de serie aflevering negen’: terugblik op initiatieven die provincie een stukje mooier maken

De fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide in Landgraaf heeft letterlijk met man en macht een voormalige kerk omgebouwd tot Cultuurhuis Landgraaf. Afbeelding: www.wijzijnlimburg.com

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Initiatieven die het verenigingsleven en daarmee de gemeenschap vitaal houden, die de provincie een stukje mooier maken, maar die ook vaak kampen met een ledenterugloop en vrijwilligerstekort. Ze komen allemaal aan bod in ‘#WijZijnLimburg: de serie’.

Op veel plekken in de provincie staat het verenigingsleven onder druk. Daar waar het met een vereniging of initiatief niet zo goed gaat, helpt ‘#WijZijnLimburg: de serie’ niet met een zak geld, maar met kundig advies. De redactie wordt daarbij ondersteund met de expertise van Burgerkracht Limburg, Het Huis voor de Sport, het Huis voor de Kunsten Limburg, de Vereniging Kleine Kernen Limburg en Rabobank Limburg.

Lees ook: Platform WijZijnLimburg: hulplijn voor de dynamiek in het dorp

Nieuwe vrijwilligers

In aflevering acht van de negendelige serie geeft Watervrienden Mijnstreek aan dat de missie deels is geslaagd: dankzij een ledenwerfcampagne zijn verschillende nieuwe vrijwilligers gevonden, en dat is goed nieuws voor de toekomst van de zwemvereniging. Wel is er twijfel of het voldoende vrijwilligers zijn en bestaat de vrees dat een deel van hen straks wellicht weer afhaakt.

#WijZijnLimburg de serie aflevering 9. Video: Paul Versteegen Producties

Lokale initiatieven

In aflevering negen een terugblik op diverse (andere) projecten die de afgelopen maanden in ‘#WijZijnLimburg: de serie’ aan bod zijn gekomen. De kijker maakte kennis met de meest uiteenlopende initiatieven. Zoals Cultuurhuis Landgraaf, Stichting Ouders voor Ouders Bunde, Zwemvereniging Zonder Zwembad Hulsberg, buurtbewoners die het voormalige klooster Elisabeth Stift in Kerkrade redden van de slopershamer en het klooster verbouwden tot een woonzorgcomplex voor mensen met een smalle beurs, zorgverlener In Harmony in Mheer, Stichting Veul Dich Good in Bunde, Buurtcirkels in Venray en PodiumPlus Westelijke Mijnstreek.

Maar ook maatjes in Heerlen, verenigingen die het multifunctioneel sportpark in Neer toekomstbestendig maken, borden met positieve uitspraken langs de weg die zorgen dat een hele Kerkraadse wijk zich gelukkig voelt, vrijwilligers in Roggel die oog hebben voor eenzame ouderen, ontmoetingsplek voor jong en oud De Droomgaard West in Treebeek, Buurt Theater Mariaberg dat speelt over wat leeft in de buurt, Pepijn Boots (13) uit Venlo die samen met zijn team de weg vrij maakt voor een fusie van drie hockeyverenigingen uit Venlo of Joshua Ahmed Komora uit Sierra Leone, bezig met inburgeren middels een cursus tot stadsimker bij de ByeBoere in Maastricht enzovoorts enzovoorts.

Kijk voor meer informatie op www.WijZijnLimburg.com

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →