Inbrekers slaan toe bij Sint-Odakerk in Weert

Print
Inbrekers slaan toe bij Sint-Odakerk in Weert

Hoeveel geld er uit de offerblokken van de Sint-Odakerk is gestolen, is niet bekend. Afbeelding: Google Street View

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Bij de Sint-Odakerk in Weert is dit weekend ingebroken. Vier offerblokken in de kerk zijn opengebroken en leeggehaald.

Hoeveel geld er buitgemaakt is, durft de kerk niet te zeggen. Het zal een klein bedrag zijn, meent bestuurslid Carla Rosbergen. „In de offerblokken laten mensen die een kaarsje komen opsteken vijftig cent achter. Ze worden regelmatig geleegd. Door de coronamaatregelen mag er maar een beperkt aantal mensen naar binnen. Veel kan het dus in elk geval niet geweest zijn.”

Schrik

Zaterdagochtend merkten vrijwilligers die de bloemen kwamen verzorgen de inbraak op. De achterdeur van de kerk aan de Boshoverweg was geforceerd, evenals verschillende binnendeuren. „Gelukkig is er geen ravage aangericht in de kerk”, zegt Rosbergen. „Wel zal bij sommige vrijwilligers de schrik er even in zitten.” Het kerkbestuur heeft aangifte gedaan bij de politie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen