Album dat John Lennon signeerde voor moordenaar onder de hamer

Print
Album dat John Lennon signeerde voor moordenaar onder de hamer

Yoko Ono en John Lennon Afbeelding: Getty Images

Een album dat John Lennon signeerde voor zijn moordenaar Mark Chapman wordt geveild. Het exemplaar van ‘Double Fantasy’, het album dat Lennon in 1980 samen met zijn vrouw Yoko Ono uitbracht, wordt door veilinghuis Goldin Auctions te koop aangeboden.

Chapman had het album enkele uren voordat hij Lennon zou vermoorden laten signeren. Chapman had de handtekening weten te bemachtigen toen Lennon zijn appartement verliet. Toen Lennon een paar uur later weer thuiskwam, werd hij door Chapman doodgeschoten.

Lees ook: Waarom je in coronatijd baat kunt hebben bij een flinke portie Rammstein

Chapman werd voor de moord veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar tot levenslang. Afgelopen zomer werd een vrijlatingsverzoek voor de elfde keer afgewezen. Daardoor zit hij in ieder geval nog twee jaar vast. In 2022 mag hij opnieuw vervroegde vrijlating aanvragen, net zoals hij dat sinds 2000 om het jaar heeft gedaan.

Belangstellenden moeten wel diep in de buidel tasten om het unieke exemplaar te bemachtigen. Het minimumbod voor de plaat is namelijk 400.000 dollar (zo’n 337.000 euro).

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →